,

Japansk kokkekniv Santoku kniv 18 cm

679 kr

Tilgjengelighet 1 på lager

Kategorier: ,
  • Japansk knivtype med høy presisjon
  • Blad slipt med oliven
  • Blad i sterkt 1.4116 rustfritt stål
  • Passer til mange oppgaver på kjøkkenet

Santoku-kniven er en type japansk kokkekniv – kanskje den mest populære av japanske kniver. Det japanske ordet «san» betyr tallet tre og «toku» betyr oppgaver, og oversetter du det direkte, betyr det tre oppgaver, noe som kan tolkes litt forskjellig. Noen hevder at kniven kan brukes til kjøtt, fugl og fisk. Andre mener den bør brukes til å kutte, kutte i terninger og rive – noe den egner seg veldig godt til takket være den litt rettere kanten. En santoku er uansett en kniv som kan brukes til det meste på kjøkkenet. Et godt knivvalg både til hverdagsmat og til mer avanserte retter.

Marelds kjøkkenkniver produseres etter tysk knivtradisjon. De er laget av 1.4116 rustfritt stål med en hardhet som måler 55-57 HRC. Dette gir knivene en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som de er enkle å slipe. Håndtaket er laget av lett pakke-tre, en blanding av tynne trelag som er sammenføyd med harpiks under høyt trykk. Det skaper et hardt og kompakt materiale som passer godt på kjøkkenet på grunn av dets vannavstøtende og bakteriehemmende egenskaper.

For å bevare kniven best mulig anbefaler vi at du vasker den for hånd og tørker den med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar den på en knivmagnet eller i et knivstativ. Vi anbefaler at du vedlikeholder kniven med slipestål og sliper eggen med en våt-stein om nødvendig.

Skroll til toppen